خبرنامه خبرنامه ویتره و رتین

 
عنوان خبر: خبرنامه شماره 4 خرداد 1393
نویسنده: دکتر خلیل قاسمی فلاورجانی

 

  

خرداد ماه 1393- سال دوم – شماره چهارم  

مطالعات جدید

نتایج امیدوار کننده ایمپلنت آهسته رهش رانیبیزوماب

نتایج نخستین مطالعه بر روی یک ایمپلنت آزاد کننده رانیبیزوماب امیداوار کننده بوده است. در این مطالعه که توسط شرکت Genentech بر روی بیماران مبتلا به AMD انجام شد از یک مخزن قابل پر شدن برای دوز نیم میلی گرم داروی رانیبیزوماب استفاده شد. 

در این مطالعه دید 40%  بیماران حداقل سه خط بهبودی داشت و پر کردن مخزن هر 2-3 ماه انجام گرفت. نتایج اولیه این مطالعه در کنگره جهانی چشم پزشکی 2014 ارائه شد و شرکت  Genentech در حال برنامه ریزی برای ادامه این مطالعه با دوزهای بالاتر داروست.

منبع  Retinal Physician, May 2014

 

بتادین موجب مقاوم شدن باکتری های نمی شود.

بطور معمول برای تزریقات داخل ویتره از بتادین برای پروفیلاکسی اندوفتالمیت استفاده می شود و استفاده از بتادین تنها روش دارای شواهد قوی علمی در پیشگیری از اندوفتالمیت است. مطالعات متعددی نشان داده است که استفاده از آنتی بیوتیک های توپیکال برای پروفیلاکسی اندوفتالمیت موثر نبوده و حتی بامیزان بالاتر اندوفتالمیت همراه است. همچنین چندین مطالعه نشان داده است که استفاده از قطره های آنتی بیوتیک موضعی موجب مقاوم شدن ارگانیسم های فلورنرمال سطح چشم می شود. به همین دلیل، برخی از جراحان نگران بودند که استفاده از بتادین نیز موجب مقاوم شدن ارگانیسم ها شود. مطالعه جدیدی که در مجله American Journal of Ophthalmology چاپ شده است نشان داد که خوشبختانه استفاده از بتادین اثری در مقاوم شدن ارگانیسم ها ندارد.

منبع : American Journal of Ophthalmology, December- 2013

 

 گوناگونی ژنتیکی در فاکتور H کمپلمان و CSCR

ریسک فاکتورهای متعددی برای CSCR پیشنهاد شده اند که همراهی استروئید ها با آن از هم قوی تر است. در عین حال، تاکنون همراهی ژنتیکی با CSR گزارش نشده بود. در مطالعه جدیدی که در شماره May ژورنال افتالمولوژی چاپ شده است، رابطه پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (SNP) در فاکتور H کمپلمان در بیماران مبتلا به CSCR با گروه کنترل مقایسه شد. نتایج این مطالعه نشانگر رابطه معنی دار آماری این تغییرات با CSR است. مولفین این مقاله تاکید دارندکه این یافته ها، دریچه ای نو در پاتوژنر و درمان CSCR باز خواهد نمود.

منبع Ophthalmology, May 2014

 

نتایج بینایی تزریق ماهانه و PRN رانیبیزوماب برای درمان RVO یکسان است.

 نتایج مطالعه SHORE نشان داد که پس از تثبیت ادم ماکولای ناشی از انسداد وریدی شبکیه پس از 7 تزریق ماهانه رانیبیزوماب نتایج بینایی در گروهی که as- needed تزریق شده با گروهی که در آن درمان بصورت ماهانه انجام شده است، یکسان است.  

نتایج 15 ماهه این مطالعه نشان داده است که ضخامت ماکولا در OCT در گروهی که PRN تزریق شده است اندکی از گروه دیگر بیشتر است ولی این یافته تاثیری در نتایج بینایی نداشته است. میانگین تزریقات در گروه ماهانه 7 تزریق و درگروه PRN 4/3 تزریق بوده است.

 منبع  Ocular Surgery News April 2014

 

 فوتودینامیک تراپی در درمان CSCR

گزارشات روز افزونی از تاثیر مثبت PDT در درمان CSCR ارائه می شود.  در یکی از جدیدترین و بزرگترین مطالعات، که توسط گروه مطالعاتی Macula Society در شماره May  مجله افتالمولوژی به چاپ رسیده است، نتایج PDT با فلوئنس نرمال در 49%  و فلوئنس کاهش یافته در 48% موارد انجام شده است. در 81% موارد Subretinal Fluid پس از درمان جذب شده بود. عوارض در 5/5% بیماران دیده شد.

منبع Ophthalmology, May 2014

 

عوارض تزریق داخل ویتره Ocriplasmin

بدنبال ارائه نتایج امیدوار کننده تزریق داخل ویتره Ocriplasmin در درمان VMT و سوراخ ماکولا استفاده از این دارو رو به فزونی گذاشته است. در دو گزارش جداگانه که در شماره April 2014 مجله JAMA Ophthalmology چاپ شده است، کاهش بینایی همراه با کاهش قابل توجه امواج ERG و اختلالات OCT گزارش شده است. این یافته ها نشانگر اثر نادر و نامطلوب این دارو بر روی فتورسپتورهاست.

 منبع, April 2014 JAMA Ophthalmology

 

مقایسه PDT نیم دوز با PDT نیم فلوئنس در درمان CSCR

در این مطالعه گذشته نگر 31 چشم در گروه نیم فلوئنس با 29 چشم در گروه نیم دوز مقایسه شدند. در پیگیری یکساله، مایع سابرتینال در 84% گروه نیم فلوئنس و 100% گروه نیم دوز جذب شده بود. عود در 29% گروه نیم فلوئنس و 17% گروه نیم دوز دیده شد.

منبع American Journal of Ophthalmology, May 2014

 

مقایسه تریمتوپریم- سولفامتوکسازول با پلاسبو برای کاهش عود رتینوکوروئیدیت توکسوپلاسمایی

در این مطالعه آینده نگر تصادفی شده ابتدا تمام بیماران دچار رتینوکوروئیدیت توکسوپلاسمایی فعال تحت درمان موفقیت آمیز با تریمتوپریم- سولفامتوکسازول قرار گرفتند. سپس بیماران به دو گروه تقسیم شدند. در یک گروه قرص تریمنوپریم- سولفامتوکسازول  هر 2 روز یک عدد تجویز شد و گروه مقابل پلاسبو دریافت کردند. عود توکسوپلاسموزیس طی یکسال، در گروه ادامه درمان صفر و در گروه پلاسبو  8/12% بود.

منبع American Journal Ophthalmology, April 2014

 

قطره چشمی برای درمان ادم ماکولای دیابتی

شرکت آمریکایی Ohr در حال آزمودن قطره چشمی اسکوالامین در یک تریال بیماران دیابتی مبتلا به ادم ماکولا است. همچنین این قطره بصورت ترکیب با تزریق داخل ویتره بواسیزوماب برای بیماران مبتلا به Wet AMD که پاسخ مناسب به تزریق تنها نداده اند هم در دست بررسی است.

منبع Retinal Physician, May 2014

 

 گزارش موردی

بیمار خانم 43 ساله با کاهش تدریجی دید دو چشم طی چند ماه گذشته- بدون بیماری سیستمیک- دید دو چشم 10/3 – معانه سگمان قدامی نرمال- ویتره پاک – معاینه رتین مایع ساب ماکولار و تغییرات پیگمنتری ماکولا دارد. تشخیص و درمان پیشنهادی شما چیست؟

 

 

 

انجمن جراحان ویتره و رتین ایران

گردآوری : دکتر خلیل قاسمی فلاورجانی

 drghasemi@yahoo.com

انجمن چشم پزشکی ایران
آدرس:  تهران، خيابان کارگر شمالی، نرسيده به خيابان فاطمی،کوچه فردوسی، پلاک 3، طبقه اول
تلفن: 2- 66919061   فاکس: 66942404
www.irso.org

©2013 Iranian Society of Ophthalmology. All rights reserved.

 

 

عنوان خبرنامهنویسندهنمایش خبرنامهدانلود خبرنامه
  خبرنامه شماره 10 آبان 1394 دکتر سیامک مرادیان
  خبرنامه شماره 9خرداد 1394 دکتر سیامک مرادیان
  خبرنامه شماره 8 اسفند 1393 دکتر ناصر شعیبی
  خبرنامه شماره 7 دی 1393 دکتر رامین نوری نیا
  خبرنامه شماره 6 آبان 1393 دکتر همایون نیکخواه
  خبرنامه شماره 5 شهریور 1393 دکتر علیرضا خدابنده
  خبرنامه شماره 4 خرداد 1393 دکتر خلیل قاسمی فلاورجانی
  خبرنامه شماره 3 فروردین 1393 دکتر سیامک مرادیان
  خبرنامه شماره 2 آذر 1392 دکتر سیامک مرادیان
  خبرنامه شماره 1 شهریور 1392 دکتر سیامک مرادیان