خبرنامه خبرنامه قرنیه و رفرکتیو

 
عنوان خبر: خبرنامه شماره 17 دی 1393
نویسنده: دکتر حسام هاشمیان

 

 

 

دی ماه 1393- سال دوم – شماره هفدهم



مطالعات جدید

CenterVue Eidon Confocal Scanner   مجوز FDA را دریافت کرد

شرکت CenterVue اعلام کرد که از FDA مجوز دستگاه جدیدش را دریافت کرده است. Eidon اولین دستگاه تمام اتوماتیک imaging رتین است که ترکیبی از اسکن کانفوکال با قابلیت تصویر برداری رنگی می باشد.


مطالعات نشان می دهد که سلول های بنیادی خود بیمار می تواند کدورت قرنیه را از بین ببرد

درمان کدورت قرنیه که در اثر زخم قرنیه بوجود آمده است می تواند از طریق سلول های بنیادی (نمونه کوچکی از چشم سالم بیمار گرفته شده) و قرار دادن آن در محل زخم انجام شود. این پژوهش توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه پیتزبورگ انجام شده است.

کاتاراکت به علت Statinها ؟ شیوع بالاتر از گذشته

درمان با Statin خطر کاتاراکت حادی که نیاز به جراحی داشته باشد را افزایش می دهد. این پژوهش توسط دو گروه مختلف، یکی از کانادا و دیگری از آمریکا صورت گرفته است.

 

Transepithelial CXL در درمان کراتوکونوس موثر است

آزمایش آینده نگر، در آمریکا به بررسی ایمنی و اثربخشی CXL توسط تکنیک transepithelial با استفاده از proparacaine به همراه بنزالکونیم کلرید 0.01% برای تسهیل جذب ریبوفلاوین  و ریبوفلاوین 0.10٪ بدون دکستران پرداخته است. افراد مورد مطالعه شامل 25 نفر (30 چشم) مبتلا به کراتوکونوس بودند. در شش ماه میانگین کاهش K ، 0.9 D (P=.01) بود. K در 1 بیمار بدتر شده بود. میانگین CDVA تا 0.83 خط اسنلن  (P=.03)بهبود یافت، 1 بیمار دو خط افت دید داشت.

 

اسپری Liposomal می تواند استفاده از کانتکت لنزها را آسان کند

استفاده از کانتکت لنز در بیماران با خشکی چشم می تواند توسط قطره یا اسپری که چربیهای اضافه را به چشم بر میگرداند آسان تر باشد.

 

بعد از PK که reject شده باشد، بهتر است کراتوپلاستی اندوتلیال انجام شود تا اینکه مجددا پیوند زده شود

این بررسی گذشته نگر، به مقایسه میزان ماندگاری گرافت در EK و PK مجدد (بعد از PK که reject شده)، پرداخته است. همه افراد در ابتدا تحت PK برای pseudophakic bullous keratopathy قرار گرفتند و بعد از عمل با رژیم های مشابه ایمنوساپرسیو درمان شدند. پس از 5 سال پیگیری پژوهشگران دریافتند که در چشمانی که تحت EK پس از PK که reject شده قرار گرفته بودند (احتمال ماندگاری گراف 86.4%  در مقابل 51.3%  است) گرافت برای مدت زمان طولانی باقی مانده بود.

 

جراحی کاتاراکت چشم دوم کیفیت زندگی و عملکرد بینایی را بهبود می بخشد

مطالعات جدید نشان می دهد، جراحی کاتاراکت چشم دوم کیفیت زندگی و عملکرد بینایی را بهبود می بخشد، ابن جراحی ثانویه می تواند در حد جراحی چشم اول و یا حتی بالاتر، مفید باشد.

 

فاصله کم بین جراحی کاتارکت دو چشم، هزینه مراقبت های بهداشتی را کاهش می دهد

پژوهشگران تفاوتهای بین delayed sequential cataract surgery (DSCS) و immediate sequential cataract surgery (ISCS)  در بیمارانی که تحت پوشش بیمه medicare در ایالات متحده آمریکا هستند را بررسی کردند. آنها نشان دادند که در ISCS نسبت به DSCS هزینه های medicare حدود 522 میلیون دلار در سال 2012 کاهش داشت. با توجه به یک بیمار در منطقه غرب تنسی، پژوهشگران برآورد کردند که ISCS هزینه های پزشکی را تا 174 دلار ، هزینه های سفر را تا 40 دلار ، از دست دادن حقوق تا 138 دلار (کل کاهش هزینه ها 329 تا 649 دلار) را کاهش می دهد. هزینه های نهایی تا 783 میلیون دلار کاهش می یابد.

 

به نظر می رسد بارداری سبب تغییرات در سگمان قدامی شود

محققان آناتومی سگمان قدامی  بین خانمهای باردار و غیرباردار را مقایسه کردند. آنها به این نتیجه رسیدند فشار چشم Goldmann-correlated و corneal-compensated (اندازه گیری شده بود)، به طور معنی داری در گروه خانمهای باردار پایین تر بود (P<.001) در هر دو گروه. علاوه بر این، از نظر آماری، شیب کراتومتری قدام قرنیه به طور معنی داری در گروه خانمهای باردار بالاتر بود (P=.039)

 

با مطالعات DNA می توان کاتاراکت مادرزادی را تشخیص داد

پژوهشگران برای تشخیص دقیق علت کاتاراکت مادرزادی از تکنولوژی بررسی توالیDNA  استفاده کردند، این پژوهش بر روی 36 بیمار مبتلا به کاتاراکت دو طرفه انجام شد. آنها در 75% بیماران علت را مشخص کردند. در میان کسانی که مبتلا به کاتاراکت مادرزادی بدون علت سندرومی بودند، پژوهشگران دریافتند که 85% آنها به احتمال زیاد تغییر موتاسیون دارند. آنها نتیجه گرفتند که غربالگری این ژن می تواند هزینه ما را کم کند و نتایج درمان را بهتر کند. 

بسیاری از بیماران بعد از جراحی کاتاراکت به درستی از قطره های چشمی استفاده نمی کنند

پژوهشگران فیلمی از 54 بیمار که قطره چشمی (روز بعد از جراحی) به آنها تجویز کرده بودند، تهیه کردند. آنها تفاوت زیادی بین آگاهیها و نحوه استفاده بیماران پیدا کردند و پرسشنامه خود بیماران و شواهد عینی را جمع آوری کردند که نشان می داد 92.6% آنها قطره ها را به درستی استفاده نمی کردند مثل: فراموش کردن استفاده از قطره (31.5%)، مقدار نادرست استفاده کردن (64.0%)، آلوده بودن نوک قطره (57.4%) و یا رعایت نکردن بهداشت دست قبل از استفاده از قطره (78.0%).

 

برش قرنیه توسط لیزر فمتوسکند باعث از دست رفتن سلول های بیشتری می شود

این مطالعه آینده نگر تاثیر لیزر فمتوسکند و فیکو بر روی اندوتلیوم قرنیه در جراحی کاتاراکت را مقایسه کردند (215چشم). در گروه لیزر (405چشم) بلافاصله پس از عمل با ادم قرنیه و از دست دادن سلول های اندوتلیال همراه بود، این تفاوت در شش ماه کاهش یافت. در مطالعه دیگری، افزایش فشار چشم (35 بیمار) در مرحله suction لیزر فمتوسکند در جراحی کاتاراکت نشان داده شد (میانگین دوره 216 ثانیه)، که از نظر آماری شاخص بود.


IOL ها در نوزادان آفاکیا با عوارض بعد از عمل بیشتری همراه است

این تجزیه و تحلیل جزئیات داده ها در مطالعه درمان کودکان مبتلا به آفاکیا، میزان عوارض و جراحی های که تا سن 5 سال نیاز است را نشان می دهد. بیمارانی که با کاشت IOL اولیه قبل از 7 ماهگی درمان شدند عوارض بیشتری داشتند و نیاز به جراحی های داخل چشمی بیشتری در طول پنج سال اول بعد از جراحی از نظر جراحی کاتاراکت مادرزادی یک طرفه داشتند. بیشترین عوارض در عرض یک سال پس از جراحی اتفاق می افتاد. بسیاری از عوارض که درعرض  2 تا  5 سال اتفاق می افتاد در مقایسه با اولین سال پس از عمل بسیار کمتر بود (54در مقابل 110)، تقریباً نیمی از این عوارض وابسته به گلوکوم بود.

 

دمودکس یک علت شایع بلفاریت

پژوهشگران شیوع و تراکم آلودگی دمودکس در مژه های افراد دارای بلفاریت قدامی، اختلال عملکرد غده meibomian و گروه نرمال را مقایسه کردند. با استفاده از روش اصلاح شده epilate  کردن مژه ها، آنها شیوع بالایی از دمودکس در میان تمام گروه ها پیدا کردند. سوزش پلک و وجود cylindrical dandruffنشان دهنده آلودگی بالا بود. این نشانه ها به پزشک هشدار می دهد که همزمان آلودگی به دموکس را نیز درمان کند به ویژه در افراد مسن.


فرمول ترجیحی IOL برای بیماران با طول محور نرمال

این بررسی گذشته نگر تاثیر عمق آنتریور چمبر (ACD) در دقت و صحت فرمول IOL در بیماران کاتارکت با axial length نرمال را مقایسه کرده است. فرمول SRK II در بیماران با axial length نرمال بهترین عملکرد را دارد و ACD کمتر از 3mm است، در حالیکه فرمول Haigis گزینه انتخابی در بیماران با axial length نرمال و ACD بیشتر از 3.5mm است. دقت پیش بینی هر یک از این فرمول های  Hoffer Q، SRK T و Holladay 1 در axial length نرمال مشابه است. پژوهشگران نتیجه گیری کردند که در کشورهایی مثل ایران که میانگین ACD آنها پایین است، SRK II می تواند به عنوان فرمولی با ضریب خطای پایین استفاده شود. 

 

عینکهای گوگل می توانند تاثیر منفی روی دید محیطی داشته باشد

این مقاله بررسی تاثیر عینک های گوگل بر عملکرد بینایی را بیان می کند. افراد شامل سه نفر متقاضی emmetropic و یا اصلاح شده با عینک با BCVA 20/20 و Feild دید نرمال بودند. آزمایش میدان بینایی نشان می داد که این عینک به طور معنی داری محدودیت بینایی در یک چهارم قسمت فوقاتی سمت راست آن ایجاد می کرد، که این به علت قاب دور عینک بود نه به علت مشکل نرم افزاری آن. علاوه بر این، 132 عکس از مردمی که از این عینک استفاده کردند از اینترنت گرفته شد که نشان می داد این عینک محور مردمک چشم را می پوشاند.

 

انجمن جراحان قرنيه و رفركتيو ايران

دكتر سيد حسام هاشميان

h-hashemian@tums.ac.ir

انجمن چشم پزشکی ایران
آدرس:  تهران، خيابان کارگر شمالی، نرسيده به خيابان فاطمی،کوچه فردوسی، پلاک 3، طبقه اول
تلفن:2- 66919061   فاکس: 66942404 www.irso.org

©2013 Iranian Society of Ophthalmology. All rights reserved.

 

فایل: New51Day93.pdf
 

عنوان خبرنامهنویسندهنمایش خبرنامهدانلود خبرنامه
  خبرنامه شماره 22 فروردین 1395 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 21 آبان 1394 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 20 شهریور 1394 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 19 فروردین 1394 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 18 بهمن 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 17 دی 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 16 آبان 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 15مهر 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 14 شهریور 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 13 تیر 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماه 12 خرداد 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 11 اردیبهشت 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 10 فروردین 1393 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 9 بهمن 1392 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 8 دی 1392 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 6 آبان 1392 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 7 آذر 1392 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 5 مهر 1392 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 4 شهریور 1392 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 3 مرداد 1392 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 2 تیر 1392 دکتر حسام هاشمیان
  خبرنامه شماره 1خرداد 1392 دکتر حسام هاشمیان