خبرنامه خبرنامه ویتره و رتین

 
عنوان خبر: خبرنامه شماره 5 شهریور 1393
نویسنده: دکتر علیرضا خدابنده

 

 

شهریور ماه 1393- سال دوم – شماره پنجم

اخبار

1.    تاییدیه FDA برای EyeLea(aflibercept) در درمان ادم ماکولای دیابتی

EyeLea(aflibercept) برای درمان ادم ماکولای دیابتی تاییده FDA را کسب کرد. دوز توصیه شده برای این بیماران ، 2 میلی گرم هر 2 ماه پس از 5 تزریق ماهیانه اولیه می باشد . درمان نگهدارنده با دوزه 2 میلی گرم هر ماه(به جای هر 2 ماه) اثر اضافه تری نسبت به دوز توصیه شده نداشته است .

منبع: http://www.medscape.com/viewarticle/829136

2.    تاییدیه FDA برای Ozurdex  در درمان ادم ماکولای دیابتی

FDA برای Allergan's Ozurdex (dexamethasone intravitreal implant) 0.7 mg در درمان DME تاییدیه صادر کرد. این مجوز فقط برای بیماران پسودوفاک یا بیمارانی که قرار است جراحی کاتاراکت شوند می باشد.

منبع: http://www.ozurdex.com

مطالعات جدید

1.      انتشار  Report  جدید Beaver Dam Eye study

Reportجدید از Beaver Dam Eye study منتشر شد. در این  گزارش ادعا شده است که مصرف سیستمیک وازودیلاتورها به ویژه نیتروگلیسیرین خوراکی  با افزایش  بروز  early AMD همراه بوده است. مصرف بتابلوکرهای خوراکی نیز با افزایش بروز exudative AMD همراهی داشته است. اطلاعات فوق در صورت تائید مجدد ، اثر قابل توجهی در طب سالمندان خواهد داشت.

منبع: افتالمولوژی 2014;3

2.    انتشار  Report  جدید Mactel project

Report جدید Mactel project منتشر شد. بر اساس این گزارش ، در بیماران مبتلا به Mactel type 2  ، افزایش اتوفلورسانس در ناحیه سانترال در مراحل اولیه ، با کاهش شدیدتر دید اصلاح شده در جریان بیماری ارتباط دارد . این یافته ، پیش بینی کننده افت دید در جریان 2 سال آتی بوده است.

منبع:  Retina 34:1630-1636

3.    انتشار  Report  جدید مطالعه Galileo

گزارش جدید مطالعه Galileo منتشر شد . در این گزارش ، نتایج آناتومیک و فانکشنال تزریق aflibercept  در بیماان با CRVO در هفته 76 اعلام شده است. در گروه aflibercept بیماران مبتلا به ادم ماکولای ناشی از CRVO از هفته صفر تا هفته 20  هر 4 هفته (6 تزریق)، از هفته 24 تا 48 به صورت PRN  (معاینه هر 6 هفته) و از هفته 52 تا 76 به صورت PRN ) معاینه هر 8 هفته ) تزریق شدند. در هفته 76 افزایش بیش از 15 حرف در دید اصلاح شده در 3/57% بیماران در گروه aflibercept  و 4/29% بیماران در گروه کنترل دیده شده است.

منبع:  AJO 2014 July

4.    تغییرات OCT در بیماری پارکینسون

در یک مطالعه حیوانی بر روی monkey  ، تغییرات OCT در بیماری پارکینسون بررسی شده است. درمیمونهایی که بیماری پارکینسون در آنها ایجاد شده است نازکی RNFL ، کاهش حجم ماکولا و کاهش ضخامت فووه آ دیده شده است. تغیرات OCT ممکن است قبل از شروع علایم موتور بیماری ایجاد شود.

منبع Mov.Disord. 2014 july :

5.    تغییرات اتوفلورسانس در آلزایمر

در مطالعه ای بر روی بیماران با آلزایمر متوسط مشخص شده است که Macular pigment (MP) در افراد مبتلا نسبت به جمعیت کنترل کاهش دارد. برای اندازه گیری MP از اتوفلورسانس کمک گرفته شده است. بیماران مبتلا به آلزایمر ، MP  کمتر ، لوتئین و گزانتین سرمی کمتر ، دید بدترو شیوع بیشتر AMD داشتند.یک تریال بالینی برای تعیین مفید بودن کاروتنوتیدهای ماکولا در بیماران آلزایمر ، لازم است.

منبع J Alzheimer’s dis 2014 July :

6.    شیمی درمانی داخل شریانی در درمان رتینوبلاستوم

نتایج 5 ساله شیمی درمانی داخل شریانی در درمان رتینوبلاستوم در مطالعه ¬ای که در افتالمولوژی به چاپ رسیده است اعلام شد. میزان Globe Salvage در Primary IAC ، 72٪ و در secondary IAC 62٪ بوده است.در Primary IAC ، میزان Globe salvage در گروه B 100٪، گروه C 100٪، گروه D 94٪، و گروه E 36٪ بوده است.در موارد شکست درمان به نظر می¬رسد علت اصلی نیاز به انوکلئاسیون، عدم مهار Subretinal / vitreous seed باشد.

منبع:  Ophthalmology 121(7) :1453-1460

7.    عوامل خطر برای افزایش دائمی IOP به دنبال تزریقات داخل ویتره

در مطالعه ای که در AJO به چاپ رسیده است، ادعا شده است که تزریق سریع داخل ویتره ممکن است عامل خطری برای افزایش دائمی IOP باشد.در این مطالعه از 530 متخصص رتین در مورد داروی مورد علاقه جهت تزریق، گاژنیدل،  جحم تزریق، تکنیک تزریق و شیوع افزایش دائمی IOP در بین بیمارانشان سوال شده است.( تمامی داده ها self report بوده است.) با بررسی اطلاعات مشخص شده است که تزریقات مکرر به ویژه با حجم بالا و سرعت بالای تزریق با افزایش دائمی IOP رابطه داشته است. آسیب به Trabecular  meshwork، مکانیسم احتمالی افزایش IOP در تزریق سریع دارو می باشد.

منبع:  Ophthalmology 2014 July

8.    اپلیکیشن¬ iphone برای تعیین ریسک ابتلا به Advanced AMD

یک اپلیکیشن¬ iphone، می تواند ریسک ابتلا به Advanced AMD را پیش بینی کند. محققان بر اساس داده ­های دو مطالعه بزرگ AREDS و Blue mountain Eye Study، الگوریتمی را جهت پیش بینی ریسک بروزAdvanced AMD در حداکثر 10سال آینده،  طراحی کرده¬اند. جهت سهولت محاسبه، اپلیکیشن خاصی برای استفاده در Iphone و ipad طراحی شده است.

منبع Ophthalmology 2014 July :

9.    نتایج جالب squalamine 0.2%  توپیکال در درمان wet AMD

نتایج اولیه مطالعه فاز 2 بر روی قطره squalamine 0.2%  حاکی از موفقیت قابل توجه درمان ترکیبی بوده است. بعد از 38 هفته افزایش دید3 خط یا بیشتر در 48.3% بیماران گروه ترکیبی (Ranibizumab + squalamine) و 21.2% بیماران گروه مونوتراپی(bevacizumab) دیده شده است. میانگین افزایش دید در گروه ترکیبی 10.4 حرف و در گروه مونوتراپی 6.3 حرف بوده است.

http://www.ohrpharmaceutical.com/media-center/press-releases/detail/224/ohr-pharmaceutical-announces-positive-interim-top-line

 

گزارش موردی

بیمار جوان 22 ساله ای است که به دنبال رینوپلاستی دچار افت دید در هر دو چشم شده است.سابقه دقیقی از روش و عوارض جراحی و وضعیت بیمار در چند روز پس از جراحی وجود ندارد. (جراحی در اربیل انجام شده است.)

VA: NLP OU  Pupil: Unreactive to light

 

 

انجمن جراحان ویتره و رتین ایران

گردآوري : دکتر علیرضا خدابنده

alireza_khodabande@yahoo.com

انجمن چشم پزشکی ایران
آدرس:  تهران، خيابان کارگر شمالی، نرسيده به خيابان فاطمی،کوچه فردوسی، پلاک 3، طبقه اول
تلفن: 2- 66919061   فاکس: 66942404
www.irso.org

©2013 Iranian Society of Ophthalmology. All rights reserved.

 

 

عنوان خبرنامهنویسندهنمایش خبرنامهدانلود خبرنامه
  خبرنامه شماره 10 آبان 1394 دکتر سیامک مرادیان
  خبرنامه شماره 9خرداد 1394 دکتر سیامک مرادیان
  خبرنامه شماره 8 اسفند 1393 دکتر ناصر شعیبی
  خبرنامه شماره 7 دی 1393 دکتر رامین نوری نیا
  خبرنامه شماره 6 آبان 1393 دکتر همایون نیکخواه
  خبرنامه شماره 5 شهریور 1393 دکتر علیرضا خدابنده
  خبرنامه شماره 4 خرداد 1393 دکتر خلیل قاسمی فلاورجانی
  خبرنامه شماره 3 فروردین 1393 دکتر سیامک مرادیان
  خبرنامه شماره 2 آذر 1392 دکتر سیامک مرادیان
  خبرنامه شماره 1 شهریور 1392 دکتر سیامک مرادیان