اخبار

حضور قدرتمند چشم پزشکی ایران در محافل جهانی

 

قدس آنلاین دکتر مسعود ناصری پور دبیر اجرایی بیست وچهارمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران درخصوص برگزاری اولین کارگاه مشترک انجمن چشم پزشکی ایران و ICO گفت: نخستین کارگاه انجمن با همکاری ICO پزشکی در ایران در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

به گزارش قدس آنلاین ،دکتر مسعود ناصری پور هدف از برگزاری این کارگاه را معرفی توانمندی جامعه چشم پزشکی و به خصوص همکارانی که در کمیته بین‌الملل عضویت دارند، افزایش یابد. امیدوارم با تداوم این مسیر، گروهی از مدرسان در انجمن تربیت شوند تا امکان برگزاری کارگاه‌های مشابه را در ایران و کشورهای منطقه داشته باشیم و در همایش‌های بین‌المللی با قدرت بیشتر حاضر شویم.

انجمن چشم پزشکی ایران در خصوص گسترش روابط و همکاری با انجمن‌های بین‌المللی و منطقه‌ای تلاش‌های فراوانی داشته که این کارگاه آموزشی یکی از آنها است.

حضور آقای Golnik که از مسئولان آموزش ICO محسوب می‌شود و فردی شاخص و شناخته شده در این زمینه به شمار می‌رود بر اهمیت این نشست افزود. من امیدوارم که در آینده نزدیک نتایج عملی این کارگاه را با تربیت مدرسان توانمند شاهد باشیم. در مجموع برنامه اخیر را مثبت ارزیابی می‌کنم و مطمئن هستم دیدگاه شرکت کنندگان نیز همین گونه است. همه ما باید تلاش کنیم توانمندی اعضا و به خصوص همکاران کمیته امور بین‌الملل انجمن را بالا ببریم تا آنها بتوانند بیان کننده و نشان دهنده توانمندی جامعه چشم پزشکی ایران در خارج از کشور باشند و یافته‌های نخبگان این حوزه را در مجامع جهانی ارائه دهند.

پرفسور Golnik در گفت‌وگو با خبرنگار ما با چشم انداز به اهمیت این کارگاه و نقش آن در ارتقای دانش و مهارت چشم پزشکان ایرانی اشاره کرد و گفت: من اینجا هستم به این دلیل که بیشتر چشم پزشکان در ایران یاد گرفته‌اند دکتر باشند تا معلم. هدف این بود تا با تشکیل چنین کارگاهی چشم پزشکان با تکنیک‌ها و مسایل جدید آموزشی آشنا شوند و بتوانیم توانمندی آنان را در ارائه مطالب به افراد دارای دانش و تجربه افزایش دهیم.

استاد دانشگاه Cincinnati افزود: برای چشم پزشکانی که اکنون در خارج از مراکز آموزشی به کار درمان بیماران مشغول هستند شاید این قبیل بحث‌ها چندان مفید نباشد اما مطرح کردن آنها برای اساتید این حوزه که می‌خواهند نسل بعدی چشم پزشکان را تربیت کنند بسیار ارزشمند خواهد بود.

وی با تشریح مباحث ارائه شده در این کارگاه گفت: تکنیک‌های این کارگاه از آن جهت اهمیت دارد که همکاران و اساتید با موضوعات، دانش و مفاهیم آموزشی نوین ارائه مطالب آشنا می‌شوند.

 پروفسور Golnik در پایان خاطر نشان کرد: نه تنها چشم پزشکی بلکه جایگاه و اعتبار بین‌المللی ایران نزد چشم پزشکان آمریکایی و دیگر ملل جهان بسیار معتبر و شناخته شده است و حضور همکارانی از این کشور در محافل مختلف علمی غنیمت است. قطعاً یکی از علل این موفقیت و شناخت بین‌المللی باید وجود یک نظام جامع آموزشی باشد که به طور مستمر خود را ارزیابی می‌کند. 

همچنین دکتر فرزاد پاکدل دبیر برگزاری این کارگاه گفت: انجمن چشم پزشکی ایران از مدت‌ها قبل به دنبال این بود که بتواند افرادی را برای شرکت در کنفرانس‌های خارجی تربیت کند و از دانش ایشان برای آموزش دانشجویان این رشته نیز سود ببرد. خوشبختانه این فرصت در تعامل انجمن با ICO به وجود آمد تا چشم پزشکان توانایی ارائه مقالات با استفاده از تکنیک‌های جدید آموزش و ارزیابی را کسب کنند و از این توانایی در محیط ‌های دانشگاهی و مجامع علمی بهره بگیرند.

وی افزود: تحقق چنین هدفی علاوه بر ارتقای کیفیت مقالات و اهمیت یافتن مقوله آموزش سبب رشد کمی و کیفی کنگره‌های علمی و نشست‌های دانشگاهی نیز می‌شود و راهکار بسیار خوبی برای ارائه مباحث مختلف در محافل جهانی است.

 دکتر محمد ریاضی نیز با بیان این مطلب که این کارگاه نقطه عطفی است تا از این پس انجمن در زمینه برگزاری نشست‌های علمی و آموزش در سطح بین‌المللی و حضور بیشتر در مجامع جهانی قدم‌های موثرتری بردارد.

وی افزود: چنین کارگاه‌هایی فرصت خوبی است تا خود را به تکنیک‌های جدید مجهز کنیم و ضروری است تا با سازمان‌هایی چون ICO در ارتباط و تعامل بیشتر باشیم. در این صورت چشم پزشکی ایران می‌تواند در محافل جهان مثبت و مؤثرتر ظاهر شده و توانمندی‌های خود را ارائه دهد.

 دکتر ریاضی از همکاری اعضای انجمن برای حضور در این کارگاه آموزشی قدردانی کرد و یادآور شد: من به عنوان عضوی از انجمن چشم پزشکی ایران برپایی چنین نشست‌ها و کارگاه‌های علمی را لازم می‌دانم زیرا مهارت‌های‌مان را افزایش می‌دهد و این موضوع سبب تقویت همکاری‌ها و تعاملات دوطرفه چه در سطح منطقه‌ای و چه بین‌المللی می‌شود.

دکتر هرمز شمس در اولین روز از برگزاری کارگاه های مشترک انجمن می گوید: کارگاه مشترک آموزشی انجمن چشم پزشکی ایران وICO ابتکار بسیار جالبی بود. پروفسور Carl Golnik هم با مهارت و توانایی بسیار بالایی مطالب و دیدگاه‌های خود را بیان کرد.

واقعیت آن است که تمام افرادی که در این نشست حضور داشتند، مسئولیتی در بخش‌های مختلف چشم پزشکی داشته و با موضوع آموزش به نوعی در ارتباط بودند، اما همه اذعان کردند وجود چنین بحث‌ها و نشست‌هایی برای آنان بسیار مفید و اثربخش است.

من فکر می‌کنم این کارگاه علمی و آموزشی طرز تفکر ما را نسبت به موضوع آموزش تغییر داد و آگاهی ما را در زمینه ارائه مطلوب مطالب به دانشجویان حال و آینده رشته چشم پزشکی افزون کرد.

 امیدوارم از این روش در کشور بیشتر استفاده شود و نکات ظریف آن در همه حال مد نظر اساتید و همکاران ارجمند قرار بگیرد. به امید روزی که چنین نشست‌ها و کارگاه هایی در کل کشور گسترش یابد.

دکتر  حمید احمدیه نیز می گوید:ICO یا شورای جهانی چشم پزشکی، نهادی بسیار مهم و معتبر به شمار می‌رود که هر روز بر اعتبار جهانی آن افزوده می‌شود. این شورا یک کنگره بین‌المللی چشم پزشکی را هر دو سال یک‌بار برگزار می‌کند و علاوه بر آن فعالیت‎های مختلفی مانند آموزش و ارائه بورس‌های علمی در راستای اهداف کلان خود دارد.

کارگاه آموزشی روش‌های ارائه مطالب و مفاهیم چشم پزشکی به سبب حضور یک میهمان برجسته خارجی که خود در رشته چشم پزشکی متخصص بوده و مسئولیت آموزشی در سازمان ICO دارد بر اهمیت و غنای این نشست و جایگاه علمی و بین‌المللی انجمن چشم پزشکی ایران افزوده است. در اینجا لازم می‌دانم از تلاش‌ها و پیگیری‌های کمیته بین‌الملل برای هماهنگی و برگزاری این کارگاه علمی قدردانی کنم.

ما باید به سمتی حرکت کنیم که چنین کارگاه‌ها و نشست‌هایی به غیر از زمان برپایی کنگره سالانه، یک یا دو نوبت دیگر در سال هم تشکل شود تا همکاران جوان دانشگاهی به این واسطه بتوانند دستاوردهای خود را با کیفیت و دقت بیشتری به سایرین منتقل کنند.